جنس لباس نوزاد از مهم ترین نکات هنگام خرید لباس برای کودک ونوزاد است.بسیاری از مادران در دوران بارداری از خرید لباس نوزاد به وجد می آیند. قبل از کامل کردن کمد لباس نوزاد،موارد زیادی وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید. زیرا این موارد می تواند برای کوچولوی شما بسیار مضر باشد.
یکی از مهم ترین نکات هنگام انتخاب لباس نوزاد این است که بتوانید مطمئن شوید نوزاد در لباس خود راحت و خوشحال باشد. از طرفی باید دقت کنید که لباس تازه نیاز به تعمیر یا خرج دیگری نداشته باشد.امروزه مدل های بسیار زیادی در بازار موجود هستند که انتخاب را سخت و دشوار می کنند. با این وجود، جدای از راحتی و مناسب بودن، مسایل دیگری را نیز باید در نظر داشته باشید تا هیچ موردی که آسیب رسان و مضر باشد؛ وجود نداشته باشد.نوزادان خیلی سریع رشد می کنند، بنابراین به تعداد زیادی لباس احتیاج خواهند داشت.
جنس لباس نوزاد و کودک
پارچههایی که از جنس پنبه هستند بهترین پارچه برای کودکان میباشد. به آسانی نگهداری و شستشو میشوند و هوا به راحتی از آن عبور میکند. همچنین در برابر شستشو مقاوم هستند و کودکان در آن احساس راحتی میکنند. این پارچه بافت نازکی دارد و به راحتی خشک میشود و وزن کمی دارد، به صورت کلی پارچهای که تمام پنبه باشد گزینهی مناسبی برای نوزادان به حساب میآید.
پارچهی «وال» نیز از نظر جنس شبیه به پنبه میباشد ولی کمی نازکتر و بدننما تر است. این پارچه برای پیراهنهای دخترانه گزینهی مناسبی است. پارچهی «لنین» بافت سبک و یکدستی دارد، برای لباس کودکان مناسب است و حجم کمی دارد.
پارچهی «باتیست» بافت نسبتا درشت و سبکی دارد، تنفس پذیری بالایی دارد و باعث ایجاد حساسیت نمیشود، در برابر شستشو مقاوم است و زود از بین نمیرود. پارچهی «ژرسه» کشباف از جنس پنبه است و به دلیل خاصیت کشسانی آن گزینهی مناسبی برایجنس لباس نوزاد و کودک در حال رشد است.
این پارچه بافت سبک و لطیفی دارد و باعث آزار کودکان نمیشود. پارچهی «فلیس» جایگزین مناسبی برای پارچههای پشمی است و به راحتی نگهداری و شستشو میشود. پارچهی پنبه «پلیاستر» کیفیت و قیمت پایینتری نسبت به پارچه تمام پنبه دارد، چروک نمیشود و از لحاظ شستشو و نگهداری آسان میباشد.
پارچهی «لاکرا» یکی دیگر از انواع پارچهها میباشد که کشی است . و به دلیل راحتی، گزینهی خوبی برای لباس زیر کودکان و نوزادان میباشد. در هنگام خرید برای نوزاد خود میتوانید موارد ذکر شده را مورد بررسی قرار دهید و جنس لباس را از فروشنده جویا شوید.
نکات مهمی در خرید لباس نوزاد
استانداردهای ایمن لباس
هر لباس باید از استانداردهای ایمن خاصی رد شود. وقتی صحبت از پوشاک نوزاد می شود، توجه جدی به این واقعیت مهم تر می شود.
قطعات تزئینی روی لباس
بر خلاف لباس های بزرگسالان به لباس نوزاد بسیاری از چیزهای تزیینی زیبا آویزان است، با این وجود هر چیزی مانند پاپیون، دکمه، گل یا قلاب که از لباس ها آویزان باشد، می تواند سبب خفگی نوزادان شود. بسیاری از مارک های خوب از این کار پرهیز می کنند. با این حال، برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه همیشه باید لباس را به دقت بررسی کنید. اگر چنین وسایلی به لباس وصل است، باید پس از خرید لباس؛ آنها را جدا کنید یا اینکه همه را به لباس نوزاد محکم بدوزید.
از لباس های بند دار اجتناب کنید
کارشناسان پیشنهاد می کنند هر زمان که به خرید لباس نوزاد می پردازید، از لباس های دارای بند بلند روی گردن یا کمر دوری کنید. در بسیاری از موارد، این بندها می توانند سبب خطر خفگی در نوزادان شوند.
لباس های گلدوزی شده
یقه و قفسه ی سینه ی برخی از لباس ها گلدوزی شده هستند تا لباس نوزاد زیباتر شود. این گلدوزی ها نیاز به آستری داخل لباس دارد، شما باید این مورد را بررسی کنید.اگر آستری داخل لباس وجود نداشته باشد، زبری بخش گلدوزی شده به گردن و بدن نوزاد می خورد و پوست او را تحریک می کند؛ در نتیجه ممکن است نوزاد جوش بزند.
همیشه لباس های جدید را بشویید
توصیه می شود هر تکه لباس جدیدی را که برای نوزاد خود خریداری می کنید، بشویید، زیرا برخی از انواع پارچه لباس با مواد شیمیایی آغشته می شوند تا ایستایی بهتری داشته باشند. از طرفی آلودگی هایی که هنگام تولید ممکن است در لباس نفوذ کرده باشد می تواند برای نوزاد مضر باشد. بنابراین، قبل از اینکه لباس نوزاد را بپوشانید، هر تکه لباس را باید با شوینده لباس نوزاد و آب ولرم بشویید.
نخ های شل را بررسی کنید
همیشه نخ های شل یا آویزان یا هر قطعه دیگر پارچه ای که از جیب ها یا هر جای دیگر بیرون زده را بررسی کنید، زیرا انگشتان دست و پای نوزاد مستعد گیر کردن به آن است.
به سایز لباسها توجه کنید
سایزبندی لباس کودکان را یاد بگیرید. سایزبندی لباس کودکان نیز مثل بزرگسالان از برندی به برند دیگر یا از کشوری به کشور دیگر متفاوت است . و عددی که روی برچسب لباس میبینید نشانگر این نیست که کودکتان باید چقدر رشد کرده باشد. وقتی شک دارید بهتر است سایز بزرگتر را بخرید. زیرا شما میتوانید پاچههای شلوارش را بالا بزنید یا تیشرتهای خیلی بلند را داخل شلوار بگذارید تا کمی بعد با بزرگتر شدن کودک اندازه شود.
تعداد زیادی لباس نخرید
در هر بار خرید تعداد کمی لباس بخرید. شما معمولاً به داشتن تعداد زیادی لباس سایز نوزادی نیاز ندارید، زیرا خیلی زود برای کودکتان کوچک میشود. همچنین تا وقتی نوزاد به دنیا نیاید و او را نبینید، نمیتوانید بفهمید که باید چه سایزی برایش بخرید.
به جنس پارچهٔ لباس دقت کنید
پارچههای نرم بگیرید. نوزادان پوست حساسی دارند. برخی کارشناسان توصیه میکنند که پارچۀ لباس بچهها باید تمامپنبه باشد، هرچند پارچههای ترکیبی نرم از جنس پنبه همراه با الیاف دیگر هم برای بسیاری از بچهها مناسب است. پارچههای ارگانیک از پارچههای تمامپنبه و ترکیبی هم نرمتر است، اما معمولاً گرانتر هم هست.
برچسب لباسها را بررسی کنید
لباسهایی که برچسب اطلاعات مربوط به اندازه و شستوشوی لباس، داخل یقهٔ آنها نوشته شده است، گاهی باعث حساسیت پوستی میشود. بهتر است برچسب لباس روی یقهٔ آن نباشد. اگر هم بعد از استفاده، پوست کودکتان در آن ناحیه قرمز شد، میتوانید این برچسبها را به شکلی که تیز نشود و تن کودک را آزار ندهد قیچی کنید.
شکل پوشاندن لباس را در نظر بگیرید
با آنکه پوشاندن لباس به نوزادان کار زیاد سختی نیست، اما لازم است به اینکه یک لباس چقدر راحت پوشیده و بیرون آورده میشود دقت کنید. وقتی یک ووروجک پرتحرک دارید، دکمههای یک لباس میتواند اضافه باشد. دکمههای فشاری و زیپهای خیلی ظریف برای بستن راحتتر است. برخی لباسها، دکمههای آهنربایی دارد که دیگر مشکل گیر کردن زیپ هم پیش نمیآید. همچنین لباسهای بخرید که گردنشان کشی است و در قسمت یقه، دکمههای فشاری دارد. این لباسها به راحتی و بدون فشار از سر نوزاد پایین میرود.
به عوض کردن پوشک هم فکر کنید
بیشتر لباسهای سرهمی بدون جوراب، زیر قسمت پوشک بچه دکمه دارد که میتوانید آن را باز و پوشک را عوض کنید. بهتر است به جای سرهمیهای یکتکه که این ویژگی را ندارد، بیشتر از این سرهمیها بخرید که در قسمت پوشک دکمه دارد و راحت باز میشود. حتی سرهمیهایی که علاوه بر این دکمهها در قسمت یقه یک تای پاکتی دارد، هم به راحتی از سر کودک پایین میآید و هم در صورت کثیف شدن راحت خارج میشود، بدون اینکه با سر کودک تماس پیدا کند.
برای شلوارها، به دنبال کمر کشی باشید
ممکن است وسوسه شوید که یک شلوار جین آبی درست شبیه شلوار خودتان را برای کودک بخرید که زیپ یا دکمه داشته باشد، اما اگر کمر شلوار کودکان کوچک کشی نباشد، پوشاندن و درآوردن آن ممکن است برایتان اصلاً کار سرگرمکنندهای نباشد.